Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Wat zijn de financiële voordelen van het kopen van een nieuwbouwwoning t.o.v. een bestaande woning?

Bij de financiering van een nieuwbouwhuis krijg je een aantal voordelen. Zo kan je voor de financiering van jouw nieuwe huis meer lenen dan voor de meeste bestaande woningen. Omdat de overheid energiezuinigheid wil stimuleren is afgesproken dat kopers van woningen die energiezuinig zijn, extra financieringsruimte krijgen in de hypotheek die ze willen afsluiten. En dat kan fors oplopen. Zo heb je bij een nieuwbouwhuis standaard € 9.000 meer financieringsruimte, bij een nul-op-de-meter woning is dit zelfs € 25.000. Daarnaast hebben de hypotheekverstrekkers vaak ook eigen regelingen om energiezuinigheid te stimuleren. De Rabobank kent sinds kort de Rabo GroenHypotheek voor woningen met een EPC lager dan 0,26. Verder koop je een nieuwbouwwoning 'vrij op naam'. Dit betekent dat de meeste extra kosten voor de bouw en overdracht van huis en grond al is verwerkt in de prijs van het huis zelf. Voorbeelden zijn de notariskosten voor de overdracht van het nieuwe huis en makelaarskosten. Dit levert je al snel een paar duizend euro op.

Er wordt gevraagd om een financiële check in te leveren bij het doorgeven van mijn voorkeuren. Waarom is dat?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten. Een financiële check laat ons zien dat jij de woning kunt financieren. Het inleveren van een financiële check, zorgt er dus voor dat jij een meer concrete kandidaat wordt.

Waar moet een financiële check aan voldoen?

Een financiële check is een brief (niet ouder dan 3 maanden) van je bank of hypotheekverstrekker waar in staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning kunt lenen. Aan je financieel adviseur kun je vragen welke gegevens hij/zij daarvoor nodig heeft. LET OP: dit is geen hypotheekaanvraag, alleen een verklaring dat jij je financieringsmogelijkheden hebt laten doorberekenen. Bekijk een voorbeeldbrief financiële check.

Wanneer lever ik mijn financiële check in?

Nadat de verkoop is gestart lever je jouw financiële check in. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing verwijderen wij de gegevens van de financiële check uit onze systemen.

Hoe kom ik aan een brief (financiële check) waarin staat dat ik de woning kan financieren?

Je kunt deze brief laten opstellen door jouw bank of hypotheekverstrekker.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

Oegstgeest aan de Rijn is een wijk met mooie groene lanen, een park, rijk gedetailleerde architectuur en véél water wat in open verbinding staat met de Oude Rijn. 

Waar kan ik informatie vinden over Oegstgeest aan de Rijn?

Op de website van de gemeente (www.oegstgeest.nl) kan je alle informatie vinden over Oegstgeest. 

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in Oegstgeest?

Bij de entree van Oegstgeest aan de Rijn zit brede openbare basisschool ‘Het DOK’ met daarnaast Stichting Kinderopvang Oegstgeest, peuterspeelzaal 't Kraaiennest, een Muziekschool Bergen Muziek en een kunstenaarsvereniging. In Oegstgeest zitten een aantal heel goede middelbare scholen op fietsafstand. In Oegstgeest kun je ook terecht voor MBO opleidingen en in Leiden voor een Hogeschool en een Universiteit.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Oegstgeest?

De Oegstgeester Golfclub en de voetbal-, korfbal- en tafeltennisvereniging op Sportpark de Voscuyl liggen op 10 minuten fietsafstand.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

In 2018 komen bij de entree van de wijk een Jumbo supermarkt en winkels voor de dagelijkse boodschappen, zoals een drogist, apotheek en daghoreca. Voor nog meer winkelaanbod kun je in Oegstgeest ook naar winkelgebied de Kempenaerstraat of winkelcentrum De Lange Voort met maar liefst 48 winkels, waaronder een Hema en Kruidvat en enkele goede restaurants. Voor een heel uitgebreid winkel- en horecaaanbod ga je naar Leiden!

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Aan de Noordkant van de wijk is bestaande bebouwing. Aan de overkant van de Oude Rijn, in Valkenburg wordt gebouwd aan nieuwbouwwijk 't Duyfrak.

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in Oegstgeest aan de Rijn en van de verschillende deelprojecten.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

De eerste fase van deelproject Parksingel, die in april in verkoop is gegaan, bestaat uit 53 woningen. ParkSingel bestaat totaal uit ongeveer 125 woningen. Het nieuwe deelproject Nieuw Rhijnzicht, bij de entree van de wijk, bestaat totaal uit zo'n  170 woningen. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

In de nieuwbouwwijk zijn 44 huurwoningen, die op dit moment allemaal zijn verhuurd. De verhuur wordt gedaan door Van 't Hof Rijnland in Zoetermeer.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw ->  

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Er zijn geen starterswoningen gepland.

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Er worden geen sociale koopwoningen gebouwd in Oegstgeest aan de Rijn.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Het parkeren in Oegstgeest aan de Rijn is goed geregeld. Alle bewoners kunnen voor de deur, in de straat, op een gezamenlijk binnenterrein of op eigen terrein parkeren.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Er is altijd voldoende plek om je auto dichtbij te parkeren. Lees meer over het parkeren in een specifieke wijk bij de informatie op deze website over de betreffende wijk.

Is/blijft parkeren gratis?

Het parkeren in de wijk is en blijft gratis, met uitzondering van de verplichte maandelijkse bijdrage aan de VVE voor het parkeerhof.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Op enkele plekken in Oegstgeest aan de Rijn komen nieuwe wegen. Denk hierbij niet aan de doorgaande weg, maar een weg die nieuw aangelegd wordt tijdens de aanbouw van toekomstige projecten.

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Aan de straat Zilverstein is een leuk speeltuintje. Het bestaande Park Landskroon in de wijk wordt dit jaar flink aangepakt. Er komt een fantastische waterspeelplaats voor kinderen en een speeltuin met onder andere een balanceertraject en een ‘boomhut’. Het park is in 2018 klaar. In deelgebied Nieuw Rhijnzicht komen ook speelvoorzieningen. Daarmee is Oegstgeest aan de Rijn dus heel aantrekkelijk voor kinderen!

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

In de directe omgeving is geen speciaal aangelegde hondenuitlaatplaats. Neem dus een zakje mee als je de hond gaat uitlaten.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Oegstgeest aan de Rijn is een hele gevarieerde woonwijk van rijwoningen tot vrijstaande villa's, maar ook appartementen, 2 onder 1 kap woningen en vrije kavels. Als Oegstgeest aan de Rijn helemaal af is telt de wijk ongeveer 1.100 woningen.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Alle woningen in Oegstgeest aan de Rijn hebben een tuin. De ligging en grote verschilt per bouwnummer. De appartementen in Oegstgeest aan de Rijn hebben allemaal een fijn balkon. Lees meer over de ligging van de tuinen en balkons bij het specifieke deelproject. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

De woningen van ParkSingel zijn nog niet eerder gebouwd in Oegstgeest aan de Rijn, maar wel in bijvoorbeeld de nieuwwijken Vroondaal in Den Haag en Villapark ParkZuid in Utrecht. De woningen van Nieuw Rhijnzicht zijn niet eerder gebouwd en dus niet te bezichtigen op een andere locatie.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

De omgevingsvergunning voor ParkSingel fase 1 en voor de eerste 74 woningen van Nieuw Rhijnzicht is afgegeven.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer voor ParkSingel rijdt via de zuidkant de wijk binnen. Voor Nieuw Rhijnzicht rijdt het bouwverkeer via de Rijnzichtstraat (noordkant) Oegstgeest aan de Rijn binnen.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vind je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over de woningen

Wie verkoopt de woningen?

De woningen in Oegstgeest aan de Rijn worden door zowel Rob Kerdel van BPD Ontwikkeling als De Leeuw Makelaardij verkocht. 

Welke makelaar is bij het project betrokken?

De woningen in Oegstgeest aan de Rijn worden door zowel Rob Kerdel van BPD Ontwikkeling als De Leeuw Makelaardij verkocht. 

Is mijn favoriete woning nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

Naar verwachting starten we in het najaar van 2016 met ParkSingel fase 2 (circa 50 woningen). In de zomer van 2016 start de verkoop van de eerste 74 woningen van Nieuw Rhijnzicht. Meld je aan als belangstellende voor het woningtype van jouw voorkeur en je hoort via een nieuwsbrief wanneer de verkoop exact start.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Het is niet mogelijk om een bezichtiging in te plannen voor een woning. De woningen in Oegstgeest aan de Rijn zijn namelijk opgeleverd, in aanbouw of nog niet gebouwd.

Wie bouwt de woningen?

De woning wordt gebouwd door de aannemer. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Wat is de volgorde van bouwen?

Dat is nu nog niet bekend. Bij de start van de bouw wordt dit door de aannemer aan de kopers gecommuniceerd.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

De kopersadviseur van de aannemer nodigt kopers uit om in gesprek te gaan over de meer- en minderwerk opties, nadat de kopers de 'goednieuwsbrief' van BPD hebben ontvangen. Zij nemen hiervoor contact met op met de kopers. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Nee, nog niet. De definitieve prijslijst voor meerwerkopties is net voor de start van de verkoop gereed. Op deze optieprijslijst staan bijvoorbeeld de prijzen voor een uitbouw, dakkapel, dakramen etc. Tijdens het verkoopgesprek ontvang je de volledige optielijsten.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen van ParkSingel worden aangeboden met een basiskeuken. Deze keuken is naar eigen smaak (tegen meerprijs) aan te passen. De woningen van Nieuw Rhijnzicht worden zonder keuken opgeleverd.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

De woningen van ParkSingel worden aangeboden met een basiskeuken. Deze keuken is naar eigen smaak (tegen meerprijs) aan te passen. De woningen van Nieuw Rhijnzicht worden zonder keuken opgeleverd.

Wie is de leverancier van de keuken?

De leverancier voor de woningen van ParkSingel is Eigen Huis Keukens BV in Capelle aan den IJssel.

Is er een gasaansluiting in de woning?

De woningen worden aangesloten op het gasnet.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Alle woningen van ParkSingel en Nieuw Rhijnzicht worden standaard voorzien van een badkamer met een wastafel van Villeroy & Boch, een betegelde douchehoek en afhankelijk van het woningtype een bad. Voor de toiletruimte beneden en de badkamer hebben we gekozen voor een wandcloset van Villeroy & Boch. De thermostaatkranen en doucheset zijn van Grohe. De exacte specificaties staan, zodra de woningen in verkoop zijn, bij de downloads bij een bouwnummer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Voor ParkSingel bij Van Munster & Zn BV in Gouda. Voor Nieuw Rhijnzicht is dit nog niet bekend.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Het is mogelijk om de basiskeuken en sanitair en tegelwerk te laten vervallen. Hiervoor ontvang je een bedrag terug. De woning wordt dan casco opgeleverd.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

De plattegronden van de woningen van ParkSingel fase 1 kun je downloaden door naar een bouwnummer te gaan en daar op de knop downloads te klikken. Hier staan alle verkoopstukken van de woningen bij elkaar. De plattegronden van Nieuw Rhijnzicht staan naar verwachting in de loop van juni online.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Vragen over Mijn Eigen Huis

Wat is Mijn Eigen Huis?

Mijn Eigen Huis is een persoonlijk account waar je jouw favoriete woningen beheert, documenten kunt downloaden, nieuwsberichten kunt lezen en voorkeuren doorgeeft als de verkoop is gestart. Je hebt maar 1 account nodig voor alle BPD websites.

Waarom is een account van Mijn Eigen Huis nodig?

Met een persoonlijk account van Mijn Eigen Huis zie je in 1 overzicht wat jouw favoriete woningen zijn, geef je digitaal jouw voorkeuren door als de verkoop start en beheer je jouw voorkeuren gewoon online.

Hoe maak ik een account aan?

Een volledige uitleg voor het aanmaken van een Mijn Eigen Huis account, vind je onder Service op de pagina Mijn Eigen Huis.

Waarom moet ik mijn account via e-mail bevestigen?

Om zeker te weten dat jij zelf het account hebt aangemaakt ontvang je een e-mail om je account te bevestigen. Zodra je dit hebt bevestigd kun je inloggen in Mijn Eigen Huis.

Ik heb een account aangemaakt maar ik krijg geen e-mail om het te bevestigen

Het kan zijn dat de e-mail in je spam/ongewenste e-mail of junkmail terecht is gekomen.

Het lukt niet om een account aan te maken

Check of je gebruik maakt van een geldig e-mailadres. 
Heb je een vinkje geplaatst bij Privacy Statement? 
Voldoet je wachtwoord aan de gestelde regels?

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Mijn wachtwoord wordt niet geaccepteerd bij het aanmaken van een account

Het wachtwoord moet bestaan uit:

 • Tenminste 1 kleine letter
 • Tenminste 1 getal
 • Tenminste 1 hoofdletter
 • Tenminste 1 speciaal teken ! # $ % - _ = + < >
 • Minimaal 8 en maximaal 20 tekens

Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Geen probleem. In het inlogscherm voer je je gegevens in en klik je op het vraagteken in het wachtwoord veld. Er wordt een e-mail naar je verzonden en kun je een nieuw wachtwoord aanmaken.

Ik heb al een account maar kan niet inloggen. Wat gaat er mis?

 • Log je in met het e-mailadres dat je hebt gebruikt toen je een account aanmaakte?
 • Ga na of je een geldig e-mailadres hebt. Een e-mailadres moet een @-teken bevatten en mag maar 1 punt achter de @ hebben.
 • Het wachtwoord vergeten? Vraag een nieuwe aan.
 • Zorg ervoor dat Caps Lock niet is ingeschakeld.

Kunnen mijn partner en ik afzonderlijk van elkaar een account aanmaken?

Ja dat is mogelijk. Echter per (toekomstig) huishouden mag slechts 1 keer ingeschreven worden op de woningen.

Hoe verwijder ik mijn account?

Jouw account kun je verwijderen bij je persoonlijke gegevens in Mijn Eigen Huis. Een account kan alléén verwijderd worden als je niet gekoppeld bent aan een woning. Dat wil zeggen dat je geen koper of optant bent van een woning.

Ik heb een nieuw e-mail adres. Hoe kan ik nu inloggen?

Laat ons weten wat je nieuwe e-mail adres is, dan passen wij het voor je aan. Je kunt daarna gewoon inloggen met je nieuwe e-mail adres en je bekende wachtwoord.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl. 

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Het garantiecertificaat wordt uitgegeven nadat aan alle opschortende voorwaarden is voldaan. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. We leggen je uit hoe de toewijzing van de woningen in zijn werk gaat op de pagina Woning kopen van de betreffende wijk.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Rob Kerdel

Rob Kerdel

Wil je direct een antwoord? Chat met ons!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?