Logo Logo

Voorzieningen in Oegstgeest aan de Rijn

Oegstgeest aan de Rijn voorziet prima in je dagelijkse behoeften. Van zorg tot school en vanaf 2018 kun je ook voor al je dagelijkse boodschappen in je eigen wijk terecht. En wil je meer of wat anders? Het centrum van Oegstgeest en hartje Leiden liggen op fietsafstand.

Scholen en opvang

Er wonen veel kinderen in Oegstgeest aan de Rijn. Logisch dus dat er ook een school is. De brede openbare basisschool ‘Het DOK’ zit bij de entree van de wijk en naast de school zit Stichting Kinderopvang Oegstgeest, peuterspeelzaal 't Kraaiennest, Muziekschool Bergen Muziek en een kunstenaarsvereniging. Ook fijn om te weten: Oegstgeest, Leiden en Wassenaar hebben een aantal heel goede middelbare scholen op fietsafstand. En om het helemaal compleet te maken kun je om de hoek terecht voor MBO opleidingen, Hogeschool Leiden en Universiteit Leiden.

Zorgvoorzieningen en winkels

Bij de entree van de wijk komen een Jumbo supermarkt en dagwinkels voor de dagelijkse boodschappen. Boodschappen doen en daarna gelijk de kinderen uit school halen. Handig! Voor nog meer winkelaanbod kun je ook naar winkelgebied de Kempenaerstraat of winkelcentrum De Lange Voort met maar liefst 48 winkels, waaronder een Hema en Kruidvat.

Sport en park

Park Landskroon is echt een aanwinst voor Oegstgeest aan de Rijn. In het mooie park vind je een fantastische waterspeeltuin, een speeltuin en verschillende picknickplaatsen. Aan de noordzijde van Oegstgeest aan de Rijn is ook openbaar Landgoed Rijnweyde gerealiseerd. Hier kun je van zonsopgang tot zonsondergang heerlijk vertoeven. Ook op sportief gebied is veel te doen in de buurt. De Oegstgeester Golfclub en de voetbal-, korfbal- en tafeltennisvereniging op Sportpark de Voscuyl liggen op 10 minuten fietsafstand.

Restaurants en uitgaan

Heerlijk eten bij de haven van Oegstgeest aan de Rijn of ga je naar Leiden voor een avondje schouwburg en lekker dineren? Vanuit Oegstgeest aan de Rijn ben je er zo!

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?