Kunstproject in Oegstgeest aan de Rijn

17 juni '21

Kunst en cultuur staat hoog op de agenda in Oegstgeest. Voor een kunstproject in de wijk Oegstgeest aan de Rijn worden beeldende kunstenaars gezocht die de historische waarden kunnen vertalen naar een modern kunstwerk. Met dit kunstwerk wil het Cultuurfonds Oegstgeest de rijke historische betekenis van deze plek benadrukken.

image alt

Wonen op een historische plek

De rivier de Rijn, waar de wijk Oegstgeest aan de Rijn aan ligt, was de grens van het Nederlandse deel van het Romeinse Rijk. De Romeinen noemden dit Limes (‘grens’ in het Latijn). Om de paar kilometer werden forten gebouwd. Hieromheen zijn dorpen en steden ontstaan. In Nieuw Rhijngeest zijn veel interessante vondsten gedaan, zoals een unieke zilver-met-gouden schaal uit het jaar 600 na Christus. Nederzetting Oegstgeest is in de vroege middeleeuwen erg belangrijk geweest. Recent archeologisch onderzoek heeft uitgewezen dat dit gebied ook na de Romeinen het oudste bewoonde deel is gebleven van wat nu Oegstgeest heet. Het blijkt een welvarend handelsknooppunt aan de Noordzee geweest te zijn tussen Engeland en Europa, aan de monding van de Oude Rijn. Met dank aan de Romeinse Limes. Aldus Jetteke Bolten, voorzitter Cultuurfonds Oegstgeest.

Het Cultuurfonds Oegstgeest ondersteunt initiatieven op cultureel en kunstzinnig gebied en het behoud van erfgoed. Zij hebben al veel kunstprojecten gerealiseerd in Oegstgeest. Meer weten? Mail naar [email protected]

  Naar de homepage
  Naar het nieuwsoverzicht