Feestelijke opening fietsbrug Oegstgeest

19 maart '19

Afgelopen woensdag 13 maart was het dan eindelijk zo ver! De feestelijke opening van de fietsbrug tussen Oegstgeest aan de Rijn en ‘t Duyfrak. Gedeputeerde Floor Vermeulen (provincie Zuid-Holland), gaf samen met wethouders Rien Nagtegaal (gemeente Katwijk) en Jan Nieuwenhuis (gemeente Oegstgeest) en de kinderen van Joop van der Reijden, het feestelijke startsein waarmee de brug officieel geopend werd. Er zijn nog ongeveer 3 weken nodig om alle tests uit te voeren en de 'Joop van der Reijden' brug veilig in gebruik genomen kan worden.

Bekijk hoe de brug geplaatst wordt!

De oversteek

De afgelopen weken is er in de staalfabriek in Friesland hard gewerkt aan de 3 stalen delen van de brug. De brug is op 18 februari per schip vervoerd via het IJsselmeer richting Valkenburg. Bij aankomst zijn de brugdelen op hun plek gehesen en gevuld met beton om het draaibare deel in balans te houden. Ook zijn de slagbomen gemonteerd en is de watergang uitgegraven. Daarnaast worden de wachtplaatsen voor de boten afgemaakt, de landhoofden aan beide zijden afgerond en de fietspaden aangelegd.

In een paar minuten op het Sportpark

Met de komst van de Joop van Reijden Brug ben je straks binnen een paar minuten op het Sportpark. Je hoeft dus niet meer om te fietsen of het pontje te nemen om aan de overkant van de Oude Rijn te komen. Wat een aanwinst!

Meer weten over de brug? Toelichting Sybren van Breda
Wil jij hier ook wonen? Bekijk het woningaanbod