Nieuwbouw in Leiden? Laat je verleiden door het charmante Oegstgeest

In Leiden is ondertussen elk plekje wel al benut om te bouwen. Op elke hoek van de straat zie je een nieuwe flat, loft of woning. Zodra je de populaire stad binnenwandelt, merk je het al. Leiden ademt nieuwbouw uit. Daarom wordt er vandaag niet zoveel meer gebouwd. De laatste lapjes grond zijn ondertussen ingenomen door een kleurenpalet aan bakstenen. Wie nog op zoek is naar een perceel in Leiden om te imponeren met indrukwekkende nieuwbouwprojecten, is eraan voor de moeite.

Maar op amper 15 minuutjes fietsen van Leiden centrum ligt er ergens een pareltje verscholen: Oegstgeest.

Ruil je bouwplannen in Leiden om voor een waardig alternatief

Wil je graag bouwen in een bruisende stad als Leiden, maar vind je geen geschikte verkaveling meer? Dan kan je kiezen voor een waardig alternatief. Oegstgeest bijvoorbeeld. De naam verklapt het bijna zelf. Oegstgeest spreekt tot de verbeelding. Met een oppervlakte van amper 7,97 km2 en 24.426 inwoners is deze gemeente in de Nederlandse provincie Zuid-Holland een plek met een ziel. Een onuitputtelijke bron aan inspiratie. Dat blijkt ook uit de roman Terug naar Oegstgeest, van Jan Wolkers, die er geboren is. ‘Geest’ verwijst eigenlijk naar de oorspronkelijke geestgrond. Cultuurgrond. Geestgronden bestaan uit duinzand, vermengd met klei en veen dat elders is aangevoerd. Dat grondmengsel is een stevige basis voor een succesvolle bloembollenteelt. En dat is meteen ook één van de geheimen van Oegstgeest. Je wordt er omringd door prachtig groen.

Nieuwbouw in de groene omgeving van Leiden

Leven in Leiden is leuk. Maar ook in de directe omgeving van deze levendige stad is het aangenaam wonen. Zo wordt Oegstgeest omringd door de mooiste parken en natuurgebieden. Denk maar aan het Leidse Hout Park, waar je gezellig kan wandelen of fietsen en genieten van de gezonde lucht. Kinderen of kleinkinderen kunnen er heerlijk ravotten op de grote speelweide. De grote vijver, het hertenkamp, het openluchttheater, de atletiekbaan, de boerderij en het koetshuis zorgen voor uren ontspanning. En na een deugddoende wandeling, kan je een lekker kopje koffie of theetje drinken in het Theehuis. Terwijl jij geniet van je salade met warme geitenkaas uit de oven, bestrooid met walnoten en honing, kunnen de kinderen smullen van hun pannenkoek met suiker.

Ook in het schaduwrijke Hendrik Kraemerpark is het heerlijk vertoeven in alle rust. Het kleine parkje valt op door zijn fantastische beplanting en heel bijzondere bomen, zoals de Cornus Kousa uit China. Je kan er frambozen plukken en zilverreigers spotten.

Ten slotte is Bos van Wijckerslooth een gegeerde plek voor fervente wandelaars. Niet alleen omwille van de 18de eeuwse landschapsstijl, maar ook omdat je er heel wat bosvogels kan ontdekken, zoals de groenling, winterkoning, boomkruiper en boomklever.

Waterpret in Oegstgeest

Niet alleen natuurliefhebbers halen hun hart op in Oegstgeest, maar ook waterratten. Want wie Oegstgeest zegt, zegt water. Oegstgeest aan de Rijn wordt ook wel een echte waterstad genoemd. Die benaming heeft ze te danken aan de talrijke singels en bruggen. Rondom de Oude Rijn vind je fantastische nieuwbouwprojecten.

Wist je dat je met de fiets naar het strand kan rijden? Oegstgeest aan de Rijn ligt vlakbij het strand van Katwijk en Noordwijk. Kuieren op de dijk, terwijl je naar de zeilschepen kijkt. Even uitwaaien op het strand. Een dame blanche of frisse pils bestellen op een terrasje. Het kan hier allemaal.

Daarnaast zorgt het zwembad Poelmeer voor dolle waterpret. Voor jong en minder jong.

Wat Oegstgeest zo bijzonder maakt, is dat je er altijd naartoe kan varen. Vanaf de Oude Rijn vaar je zo het centrum binnen. Met je eigen boot of een gehuurde sloep vaar je langs de steeds groener wordende oevers en ontdek je het rustgevende polderlandschap. Geen wonder dat er steeds meer mensen verliefd worden op Oegstgeest aan de Rijn.

Hoewel Oegstgeest omringd is door natuur en water, vind je ook alles wat je nodig hebt in de directe omgeving. Van een warme bakker tot een grote supermarkt.

Kortom, Oegstgeest heeft nog heel wat te bieden als het op nieuwbouwprojecten in de buurt van Leiden aankomt.

En mis je toch de gezellige drukte van een levende stad? Op 30 minuutjes sta je al in Amsterdam!

  Bekijk de Wijken
  Bekijk de planning