Eiland van Oegstgeest

Opgeleverd

Vrij wonen op je eigen eiland in Oegstgeest

Elke dag een beetje een vakantiegevoel. Dat beloven we! Want als je op het Eiland van Oegstgeest woont aan de Oude Rijn, voel je je vrij. Vrij omdat de kavels ruim zijn en je overal verbonden bent met het water. Vrij door de grootte van de villa’s én vrij doordat je kunt genieten van de rust en het water. De woningen in het Eiland van Oegstgeest zijn begin 2023 opgeleverd.

image alt

Meer je eigen boot aan bij je huis

Het gros van de villa’s heeft een tuin aan het water. Maar ook als je ervoor kiest om midden op het eiland te wonen, kun je je boot vaak kwijt op loopafstand in de Binnenrijn want bijna alle woningen hebben een eigen ligplaats. Ben je straks eilandbewoner, dan leef je totaal ontspannen. Je overbrugt alleen het water als je op het eiland woont of op bezoek komt. Veilig, rustig en geborgen.

image alt

Stijlvolle jaren 20-architectuur

Op het Eiland van Oegstgeest komen 11 vrijstaande villa’s en 40 geschakelde villa’s. De prachtige villa’s hebben de signatuur van statige woningen uit de jaren 20. Wit gekeimde gevels, zwarte dakpannen en houtwerkaccenten geven het plan allure. De speelse en wisselende kapvormen brengen variatie in de eenheid.

Volop variatie en toch een sterke eenheid

Walter Zeinstra van Zeinstra Veerbeek Architecten maakte het ontwerp voor het Eiland van Oegstgeest. Daar werd hij voor gevraagd, omdat zijn ontwerp van ParkSingel in Oegstgeest aan de Rijn zo in de smaak viel bij gemeente, ontwikkelaar, bewoners én voorbijgangers.

Het Eiland van Oegstgeest straalt een sterke eenheid uit, maar als je straks rondloopt, zie je dat er volop variatie is door de rijke details en het type huizen. Daarbij hebben de huizen een wisselende oriëntatie door de ligging aan de Oude Rijn, Binnenrijn of in het hart van het eiland.

De architect aan het woord

Architect Walter Zeinstra: “De 2 onder 1 kapwoningen zijn in 3 varianten uitgewerkt en de vrijstaande woning is er in 2 types, zodat belangstellenden echt wat te kiezen hadden. Ik kan niet wachten om hier straks ook een rondje te maken en de reacties van bewoners te horen. Woningen ontwerpen waar de eigenaren trots op zijn en voorbijgangers even voor stoppen, is één van de mooie dingen aan mijn vak.”

Ultiem comfortabel en luxueus wonen

De woningen in Het Eiland van Oegstgeest zijn volledig voorbereid op een gasloze toekomst. Ze beschikken over duurzame technieken zoals balansventilatie met warmteterugwinning, bodemwarmtepompen en vloerverwarming. De warmtepomp en het boilervat zorgen voor verwarming en warm water, terwijl de temperatuurregelaars in elke kamer de verwarming en koeling regelen. Bovendien wordt er gezorgd voor groenvoorzieningen in de buurt. De vloerverwarming zorgt voor een prettige temperatuur in het hele huis.