Geniet van het groen rond Buitenplaats Rijnweijde

18 juni '20

Buitenplaats wordt een wijk vol groen waar je volledig tot rust komt. Maar ook in de directe omgeving van Buitenplaats Rijnweijde is veel te ontdekken. Het gebied rond buitenplaats is in ontwikkeling en we vertellen graag wat daarvan nu bekend is.

image alt

AHOED en uitbreiding Het Dok

Ten zuidoosten van het plan komt, naast de bestaande brede school Het Dok, een nog te realiseren gebouw. In dit gebouw van 2 verdiepingen (met een lage kap) komt een AHOED en een dependance van Het Dok.

AHOED staat voor apotheek en huisarts onder één dak. De huisartsenpraktijk met de apotheek is een mooie aanvulling op Oegstgeest aan de Rijn. Zo wordt de wijk nog completer en hoef je voor een bezoek aan de apotheek of de huisarts de wijk niet meer uit.

De Tuin van Oegstgeest

In opdracht van de gemeente Oegstgeest is er een visie opgesteld voor het gebied ten noorden van Buitenplaats Rijnweijde ook wel de Tuin van Oegstgeest genoemd. Buitenplaats Rijnweijde vormt de overgang naar de Tuin van Oegstgeest. In deze visie wordt gestreefd naar een groene, leefbare invulling van het gebied tussen Oegstgeest en Katwijk met ruimte voor groen, fietsers en voetgangers. De exacte invulling van dit gebied is nog niet bekend, meer informatie hierover is te vinden op de website van de Gemeente. Onderstaand een afbeelding uit de visie opgesteld in opdracht van de gemeente, het is belangrijk om te weten dat deze indicatief is en nog kan veranderen. 

image alt

Landgoed Rijnweyde

Om te genieten van de groene omgeving hoef je gelukkig niet te wachten tot de Tuin van Oegstgeest volledig gerealiseerd is. Landgoed Rijnweyde ligt op steenworp afstand van de Buitenplaats, een landgoed van ongeveer 5 hectare aan de Oude Rijn. Het landgoed is geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Dit landgoed is particulier. Niet het gehele landgoed is toegankelijk.

image alt

Park Landskroon

Aan de andere kant van Oegstgeest aan de Rijn vind je Park Landskroon, een groot park met natuurlijke speeltoestellen voor kinderen. Niet alleen voor kinderen is Park Landskroon een mooie omgeving, ook wandelen of picknicken is hier mogelijk.