Creëer een inspirerende werkplek in je woning

25 januari '21

Als je thuis werkt, wil je dat het liefst zo ongestoord mogelijk doen. Dan is het fijn om een eigen werkkamer aan huis te hebben. Een goed ingerichte werkplek waar jij je prettig voelt, waar je gemakkelijk een aantal uur per dag kunt doorbrengen. Om achter je computer te vergaderen, de naaimachine te laten draaien of de schilderskwast te hanteren. Een fijne plek kan al het verschil maken in hoe productief en creatief je bent. We geven je wat tips!

image alt

Opgeruimd staat netjes

Als je regelmatig thuis werkt, is het fijn als jouw werkplek in een aparte ruimte is, zodat je werkspullen uit het zicht blijven. En je de keukentafel kunt bewaren voor gezellige diners of ochtenden lang de krant lezen. Maar ook al heb je een kamer waarvan de deur dicht kan: zorg dat je werkplek opgeruimd is. Een opgeruimd hoofd begint namelijk bij een opgeruimde werkplek! Berg papieren op in overzichtelijke ladekastjes, zet je schilderskwasten in kleurrijke potten en berg je naaigaren op in handige manden.

image alt

Lekker ergonomisch

Werk jij nu al vanuit huis en ben je van plan dit te blijven doen? Dan is het - zeker op de lange termijn - een goed idee om een aparte werkplek in te richten. Niet alleen houd je werk en privé zo meer van elkaar gescheiden, ook kun je een ruimte realiseren die aan de ergonomische standaarden voldoet. Denk aan een in hoogte verstelbaar bureau, luxe bureaustoel en extra beeldscherm. Uiteraard kun je er met wat gezellige planten, lijstjes en fijn licht helemaal jouw plekje van maken. Een sfeervol kantoor is het halve werk!

image alt

Inspiratie maakt motivatie

Een opgeruimde werkruimte hoeft helemaal niet saai te zijn, en kan je juist motiveren. Hang bijvoorbeeld een memobord op met inspirerende quotes, groepeer je vakantiesouvenirs in de kast of hang kunst aan de muur. Ook een beetje kleur doet wonderen: denk bijvoorbeeld aan een vaas met gekleurde bloemen. Sowieso zijn bloemen en planten een must voor op je werkplek. Ze fleuren niet alleen de ruimte op, maar ze verminderen ook stress en zorgen voor een betere luchtkwaliteit.