Logo Logo

Nieuwbouw met historie

Met de Oude Rijn naast de deur en zo veel historische rijkdom in de buurt was snel duidelijk: deze kwaliteiten moesten in Oegstgeest aan de Rijn terugkomen. De nieuwbouwwijk is nog niet af. Toch is de goede sfeer al voelbaar aanwezig. De gevarieerde architectuur, de vele waterwegen die overbrugd worden en al het groen in de wijk heeft een grote aantrekkingskracht op velen.

Wonen aan het water

Wil je aan het water wonen? Dan is Oegstgeest aan de Rijn het overwegen waard. Langs de wijk loopt de Oude Rijn via aftakkingen wordt het water tot diep in de wijk gebracht. Er is een aantal projecten met tuinen direct aan vaarwater. Vaarwater dat direct aanhaakt op de Oude Rijn.

Lekker buitenspelen

Het grote voordeel van een nieuwbouwwijk is dat je hier echt lekker op avontuur kan. Buitenspelen is altijd leuk. Als de wijk straks af is, blijft het volop genieten. Overal worden er kleine speelplaatsen aangelegd en dan is er nog Park Landskroon dat tegen de wijk ParkSingel aanligt. Het park is er al en op korte termijn worden hier allerlei speelvoorzieningen zoals een waterspeeltuin en een speeltuin geplaatst.

Rijke architectuur

Rondwandelen in Oegstgeest aan de Rijn is echt leuk. Elke straat die je inloopt, laat weer een ander beeld zien. Niet alleen in opzet, ook in architectuur en type nieuwbouwhuizen. Net als in het oude Oegstgeest is variatie het sleutelwoord. In de 2 nieuwste wijken ‘Nieuw Rhijnzicht’ en ‘ParkSingel’ heeft de architect zich laten inspireren door de ouden panden aan het Wilhelminapark. Prachtig!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?