Nieuw Rhijnzicht
Logo Logo

Zo mooi is het leven in Nieuw Rhijnzicht

Stel je eens voor. Je komt thuis, haalt de kinderen uit school. Nog even snel een boodschap voor vanavond en dan wandel je terug naar huis. Om je heen zie je groen en overal zijn er doorkijkjes naar het water. Straks nog even een stukje varen op de Oude Rijn. Wat is het leven mooi!

Bereikbaarheid Nieuw Rhijnzicht

De wijk Nieuw Rhijnzicht ligt aan de entree van Oegstgeest aan de Rijn. De jachthaven is vlakbij en ook de supermarkt en Brede school is in de buurt.

Je rijdt zo de A44 op en vandaar navigeer je op je gemak richting Den Haag of Amsterdam. Al fietsend ben je zo in Leiden of sta je met je voeten in de branding. Voor het openbaar vervoer pak je een van de bussen aan de Rijnzichtweg. Maar het meest bijzonder is het toch wel om naar huis te varen en met je boot aan te meren in de jachthaven!

Parkeren

In Nieuw Rhijnzicht komen straks circa 170 huizen en appartementen. Het parkeren is goed geregeld. Afhankelijk van het huis dat je koopt, parkeer je je auto op eigen terrein, op een privéparkeerplaats in een binnenhof of in het openbare gebied vlak bij je huis.

Eenrichtingsverkeer

Je rijdt door de straten van Nieuw Rhijnzicht in eenrichtingsverkeer. Geen druk verkeer dus voor je voordeur. Natuurlijk rijd je in de woonwijk niet harder dan 30 km per uur. Wel zo fijn als de kinderen op de stoep spelen.

Kinderen krijgen vrij spel

Heb je kinderen of zou je ze in de toekomst willen? Dan is Nieuw Rhijnzicht één van de leukste wijken om te wonen. Zodra de leeftijd het toelaat, kunnen je kinderen zelf naar school lopen. En ook na schooltijd is het schoolplein ‘the place to be’. Tot slot is er midden in de wijk een groenzone waar je veilig kunt spelen. En vergeet niet: iedereen is nieuw, dus vriendjes zijn zo gemaakt.

Voorzieningen dichtbij

Vanaf 2018 doe je je boodschappen bij de Jumbo supermarkt die hier zijn deuren zal openen. Maar ook het winkelcentrum van Oegstgeest aan de Rijn maakt onderdeel uit van de wijk Nieuw Rhijnzicht. Hier woon je dus heerlijk ontspannen met de Brede school Het DOK en het winkelcentrum op enkele minuten loopafstand van je huis.

Groen en water

Nieuw Rhijnzicht ligt direct aan de Oude Rijn en het jachthaventje van Oegstgeest aan de Rijn. Water in de hoofdrol dus. Maar ook het groen is goed vertegenwoordigd langs de oeverranden van de Binnenrijn. Daarbij kijk je vanuit een parkachtige zone midden in het plan direct uit op de haven. Voor degene die niet een huis aan het water heeft gaat de gemeente een aantal ligplaatsen in de wijk verhuren.

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?