Interview kopers Kop van Rhijn: Nieuw wonen met een aanlegplaats onder je huis

De ouders van Walther kozen meerdere malen voor een nieuwbouwhuis en zo werd zijn liefde voor nieuwbouw geboren. “Alles fris, nieuw, onderhoudsarm en helemaal naar onze smaak”, het zijn maar een paar voordelen van nieuwbouw. Ik vind het ook altijd zo leuk dat je met buren samen het avontuur aangaat. Dat schept een band.”

Net als in Amsterdam, maar dan helemaal van nu

Walther en zijn vrouw kochten nog niet zolang geleden een Boothuis in Kop van Rhijn. Onverdeeld enthousiast vertelt Walther wat hen bewoog om deze keuze te maken.

“We waren helemaal niet echt op zoek naar een nieuw huis. Het nieuwbouwhuis en de buurt in Voorschoten beviel ons prima. Maar toen ik puur uit interesse eens op de nieuwbouwsite van Funda aan het neuzen was, werd ik gevangen door Kop van Rhijn. Wat een plaatjes van huizen. Het deed me gelijk denken aan de statige grachtenpanden in Amsterdam, waar ik werk. Ook het principe van zo’n hofje waar je met elkaar leeft, zie je terug in Amsterdam.”

image alt

De locatie gaf de doorslag

Het huis was dus wat Walther en Esther triggerde, de locatie gaf de doorslag. “Je fietst in 5 minuten naar Leiden en varen kan ook. Er zijn goede uitvalswegen, waardoor ik in 25 minuten in het centrum van Amsterdam ben en in 15 minuten in Den Haag. Daarbij fietsen we straks met 10 minuten naar het strand van Katwijk.”

Een eigen aanlegplaats onder je huis
“Het feit dat je je boot onder het huis kunt aanmeren, is voor ons een grote plus. We hebben nu nog geen boot, maar dromen er wel van. We zijn op een leeftijd dat de kinderen zelfstandig zijn, waardoor we veel vrijheid hebben. Die willen we graag zo goed mogelijk benutten. Ik zie al helemaal voor me hoe we op een mooie dag de picknickmand volgooien en gaan!”

“Je hoeft niet eerst naar een haven te rijden, het vakantiegevoel dobbert onder je huis.”

image alt

Speels en praktisch

“We waren ook heel gecharmeerd van de grote ramen, het lekkere balkon aan de waterkant én de splitlevel in de woonkamer en keuken. Dat geeft een heel speels een ruimtelijke effect. Dat je in dit huis twee badkamers hebt en drie toiletten, vinden we ideaal. Een van onze kinderen woont nog thuis en zijn vriendin trekt binnenkort bij ons in. Ze hebben de hele bovenverdieping met eigen badkamer. Ik kan me voorstellen dat veel mensen dit prettig vinden. Ook handig als je vaak logés hebt.”

Een goede ervaring en begeleiding

Als we Walther vragen naar de manier waarop de verkoopgesprekken zijn gegaan. Is hij gelijk enthousiast. “Supergoed. Het contact met de kopersadviseur van Dura Vermeer voelde als een warme deken. Geen gepush, maar vriendelijke en duidelijk. Verkoper de heer Kerdel van BPD wist waar hij het over had en dat gaf ons een goed gevoel. Hoewel er een zeer riant aanbod van opties was, hebben we er maar weinig gekozen. De afwerking is zo luxe en compleet dat dat naar ons idee niet nodig was. We hebben wel wat aangepast aan de indeling. Er komt bij de master bedroom een inloopkast en een directe toegang naar de badkamer.”

“We kunnen niet wachten tot het zover is. We kijken uit naar alles. Het nieuwe huis, onze boot-droom, het ontmoeten van onze buren. We gaan genieten! Dat staat vast.”

Vragen? Neem contact op
Wil jij hier ook wonen? Er zijn nog enkele woningen beschikbaar