Prachtige daktuin in Kop van Rijn

Het is een mooie avond. Varen we nog even naar Leiden of gaan we lekker in de daktuin zitten voor de entree van de appartementen? Daar heb je zo mooi zicht op de haven. Naast de royale buitenruimte(n) die iedereen heeft, leggen we ook nog een fantastische daktuin aan.  Ontwikkelingsmanager Bas Kalter van BPD vertelt hoe de tuin eruit komt te zien. Wist je trouwens dat de tuin er in eerste instantie helemaal niet zou komen?

Een cadeautje

Bas vertelt: “Doordat de positie van de brug is verplaatst, is de haven van Oegstgeest aan de Rhijn tegen Kop van Rhijn aan komen te liggen. Een ‘cadeautje’ dat we optimaal wilden benutten. Daarbij vonden we dat er een voorname entree moest komen die past bij de allure van de twee woongebouwen.”

image alt

Zo kom je thuis

Het parkeren gebeurt nu onder het entreegebied, uit het zicht. Iedereen kan binnendoor zijn of haar appartementengebouw bereiken. Droog, veilig en gemakkelijk. Een andere manier om thuis te komen is via de trap die uit komt op de daktuin, wat tevens het entreegebied van de 2 appartementengebouwen is.

image alt

Zo richten we de tuin in

Bas vervolgt: “De moderne inrichting van de tuin versterkt het stoere, industriële karakter van de panden eromheen. We kiezen voor hoogwaardige bestrating, cortenstalen plantenbakken met beplanting, diverse bankjes en rietachtige beplanting. Ook komt er een jeu de boulesbaan. De buitenruimten van de begane grondappartementen worden op een subtiele manier afgeschermd, zodat de bewoners voldoende privacy krijgen.”

» Bekijk de inrichting van de daktuin

image alt

Tot straks!

De daktuin verrijkt Kop van Rhijn: mooi om te zien en een fijne plek om te zijn. Hier ontmoet je je buren, speel je een spelletje jeu de boules en geniet je van een gezellige burenbarbecue. Aantrekkelijk? Bekijk het woningaanbod. Niets missen? Schrijf je in als belangstellende, dan houden we je op de hoogte.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op
De online verkoop start op 14 juni Lees er meer over