De 2 appartementengebouwen van Kop van Rhijn krijgen officiële naam!

Zoals we je eerder vertelden is er een andere koers gevaren als het gaat om de architectuur van Kop van Rhijn. Waar je in Nieuw Rhijnzicht de oude Oegstgeester stijl terugziet, is er op het schiereiland gekozen voor een wat stoerdere en industriële stijl geïnspireerd op pakhuizen. Dit unieke plan met een eigen identiteit verdient natuurlijk iets extra's. Daarom is er besloten de appartementegebouwen van Kop van Rhijn een officiële naam te geven.

image alt

Entrepot Oude Rhijn

De appartementengebouwen grijpen net als de woningen op het eiland terug naar de stijl van ouderwetse stoere pakhuizen. Denk hierbij aan het gebruik van verschillende kleuren gevelsteen en de grote raampartijen. Voor de naamgeving van dit gebouw is daarom gekeken naar zowel de inspiratiebron als de ligging. Vandaar dat er gekozen is voor Entrepot Oude Rhijn.

image alt

Entrepot Binnen Rhijn

De enorme glazen puien en de stoere uitstraling van het tweede appartementengebouw, zijn tevens een subtiele knipoog naar de oorsprong van het ontwerp. Ook hier komt het industriële aspect van de vroegere pakhuizen aan het water terug in de architectuurstijl. De verzamelnaam voor dit 5-laagse gebouw aan de Binnenrijn is voortaan: Entrepot Binnen Rhijn.

Wat is er te doen in de buurt? Bekijk de voorzieningen
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op